Полезните мазнини обясняват защо наричат това месо “сухоземна сьомга.Познавачи казват, че различават

...
Полезните мазнини обясняват защо наричат това месо “сухоземна сьомга.Познавачи казват, че различават
Коментари Харесай

По какво си приличат агнешкото и рибата

Полезните мазнини обясняват защо наричат това месо “сухоземна сьомга ”.

Познавачи споделят, че разграничават безпогрешно хубавото агнешко още в магазина по цвета на тлъстинките му. Те се отличават с по-жълтеникав нюанс при животните, които са пасли трева. Цветът се дължи на нарасналото наличие на каротеноиди (предшественици на витамин А) от зелените растения.

Нетренираното око на средностатистическия градски човек надали може да направи тънката разлика. Но сигурно има смисъл да се купи “щастливо ” агне.

Естественото развъждане е гаранция за повече потребни субстанции в месото. Тенденцията се удостоверява от десетки научни изследвания. Изследователите отделят изключително внимание на разликата в наличието на мазнините като цяло и съществуването на потребни мастни киселини .

Хранените по волята на природата животни имат с близо 1/3 по-малко тлъстини. А положителните (за сърцето, мозъка, имунитета, ставите, работоспособността и даже за настроението и поддържането на хубава фигура) омега-3 мазнини в паслото трева агънце го сродяват с рибата.

Не може да се мери с първенците в групата, само че за страните, които нямат директен изход на море, агнешкото се счита за най-значимия скотски източник на потребни мастни киселини.

Вниманието на експертите се обуславя от елементарен факт – човешкото тяло не е в положение да си създаде единствено значимите за работата му. Затова би трябвало да си ги обезпечи посредством храната.

Те се срещат в доста храни, само че към Великден и Гергьовден множеството българи ще си ги обезпечат от печеното.

В изгода на подобен избор диетолозите акцентират в допълнение преимущество.

Балансът сред омега-3 и омега-6 мазнините в агнешкото се приближава до пропорциите в рибата повече, в сравнение с всеки различен тип месо. Това дава съображение за налагането на изненадващия на пръв взор “етикет ” сухоземна сьомга.

Месото на паслите трева агнета е отличен източник на витамин В12 и ниацин. Осигурява и доста положителни количества селен и цинк, които потвърдено са измежду най-мощните отбрани от оксидативен стрес, клетъчни възпаления и сърдечносъдови болести.

От агнешкото се чака и да контролира равнището на кръвната захар с помощта на ниския си гликемичен показател и съществуването на В витамини, които спомагат за метаболизирането на глюкозата.

Автор: Любомира Николаева / 24 часа

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР